Behöver du hjälp med din Kurio?

Många människor kan snabbt lösa tekniska frågor att kolla våra vanliga frågor innan de kontaktar teknisk support. Läs gärna igenom och undersök om det kan skynda på problemlösningen.

If any problems contact the shop or Online place where you bought the tablet.

Dokument & Manualer

Användarguide, Garantier…

Vanliga Frågor

Vanliga Frågor, Felsökning och mer!

Dokument & Manualer

Användarguide

Garantier

Vanliga Frågor

Top Spørgsmål

Så snart du aktiverat barnläge efter den första inställningen, kommer du inte längre kunna gå ur barnläget.

Innan du försöker återställa fabriken, gå till vårt Kurios supportteam:
– Genom att gå in i Kurio Genius föräldrakontrollpanelen / kundservice, direkt på surfplattan. Välj sedan TEKNISK STÖD och fyll i formuläret.
– Genom att besöka vår hemsida www.kurioworld.com och klicka på KUNDCARE knappen
– Eller ring oss: 00 46 774 218 876

Några förinstallerade appar måste laddas ner först; De känns igen av den lilla blå ikonen på dem

Barnprofilen skapas under den första inställningen av plattan. Du kommer att bli ombedd att ange din e-postadress, ett lösenord, namnet, kön och ett födelsedatum för barnet. När detta är gjort trycker du på aktiveringsikon för barnläget för att sätta din surfplatta i barnläget.

Nej, det finns ingen HDMI-port på Kurio Tablet. Du kan dock ansluta din surfplatta till en smart-tv med Wi-Fi- anslutningen , eller om du använder en Google Chromecast kan du ansluta den med hjälp av Googles startsida.

För att göra så, använd Kurio Genius genom att röra ratten  i det nedre högra hörnet av skärmen, sedan glödlampan  , logga sedan med ditt föräldralösenord, då kommer du att vara i Kurios geni, här kan du konfigurera ditt barnkonto med apphanteringen, tidskontrollen, webbfiltrering ect …

Om du har förlorat eller glömt ditt lösenord måste du gå här:
https://accounts.google.com/signin/recovery
Om du inte får ett e-postmeddelande för återställning av lösenord, vänligen:
– Kontrollera dina Spam- eller Bulk Mail-mappar
– Lägg till noreply@google.com i din adressbok
– Kontrollera alla e-postadresser som du kanske har använt för att registrera dig eller logga in på ditt konto
– För att begära ett annat återställnings-e-postmeddelande, följ stegen under kontoåterställning
Om du fortfarande inte kan återställa ditt Googles lösenord, kontakta alla Google- support.

Om du inte konfigurerat Wi-Fi under den inledande plattans inställning gör du följande:

Wi-Fi-parametrar kan nås genom att skjuta ner Android rullgardinsmenyn helt. I rullgardinsmenyn visas en Wi-Fi- ikon. Om du trycker på den en gång kommer den att slå på / av Wi-Fi . Om du trycker på namnet på Wi-Fi under ikonen visas hotspots-skärmen. Följ stegen ovan för att välja önskat Wi-Fi-nätverk.

Du kan också få tillgång till konfiguration Wi-Fi från Kurio Genius- instrumentbrädan av välja alternativet Android-inställningar  , och välja önskat Wi-Fi- nätverk.

Ställa in din Kurio-platta

I boxen kommer du att finna:
– Kurio tablet
– Skyddsbumper (Silikonomslag)
– USB strömladdare
– USB kabel
– Snabb startguide

Du kan få uppdateringar från Kurio-systemet automatiskt eller du kan söka efter nya uppdateringar manuellt. För att göra det, klicka på ikonen KURIO Software Update i KURIO Genius dashboard / Kundtjänst.
För att accelerera nedladdningsprocessen, förbli nära din Wi-Fi- hotspot. Dessa uppdateringar är tillgängliga för nedladdning och du kommer bli varnad om en ny uppdatering med en specifik anmälan . Tryck bara på meddelandet som visas i Android-rullgardinsmenyn och tryck på OK. Din enhet startar om automatiskt och börjar installera uppdateringen efter några sekunder.
Innan du fortsätter läser du den viktiga informationen nedan:
– Under hela processen, behåll din enhet alltid ansluten till en strömkälla.
– Tvinga inte av med att stänga av med strömbrytaren under processen.
– Utför inte någon annan aktivitet på enheten under processen.
– Dina data och applikationer påverkas inte av processen, men i händelse av problem med uppgraderingen rekommenderas det att du säkerhetskopierar dina viktiga personliga filer innan du fortsätter.

Om du inte konfigurerat Wi-Fi under den inledande plattans inställning gör du följande:
Wi-Fi- parametrar kan nås genom att helt och hållet glida ner Android-rullgardinsmenyn. I rullgardinsmenyn visas en Wi-Fi- ikon. Om du trycker på den en gång kommer den att slå på / av Wi-Fi . Om du trycker på namnet på Wi-Fi under ikonen visas hotspots-skärmen. Följ stegen ovan för att välja önskat Wi-Fi-nätverk.
Du kan också få tillgång till konfiguration Wi-Fi från Kurio Genius- instrumentbrädan av välja alternativet Android-inställningar och välj önskat Wi-Fi- nätverk.

Ja, du måste ladda ner Android-filöverföring här ( länk: https://www.android.com/filetransfer/ ) , därefter kommer din Mac att känna igen plattan.

Om din surfplatta visar demo-videon och kräver ett lösenord som du inte har ställt in efter att du köpt det, har du fått en platta i butiksläge och du måste kontakta teknisk support på 00 46 774 218 876

Android Go (8.1) tillåter bara att skapa en profil per enhet.

För att installera externa appar måste du för ladda ner dem först. Det finns två sätta att installera externa appar:
1) Genom din dator: Du måste ladda ned en APK-fil (Installationsfil på Andriodsystemet) och flyta APK-filen till din tablet (Externt eller intern minne) i ”nedladdning”-mappen. När APK-filen är i padden använd ”Filhanterare”-appen för att bläddra genom innehållet på din tablet och gå till ”nedladdningar” för att hitta den nedladdade APK-filen. Tryck på den för att starta installationen. Du kan få ett varningsmeddelande som säger du först måste ”auktorisera okända källor”: Följ instruktionerna för att aktivera detta valet på inställningar och gå sen tillbaka till ”Filhanteraren”. Detta kommer också att frågas när du laddar ned den första appen som installerats från en alternativ affär. Om du litar på appen kan du aktivera det här valet som kommer att tillåta appen att installeras.
2) Direkt genom din tablet: Installera appen genom att välja filen i webbläsaren eller affären du hittade appen.
En kategori pop-upp kommer att dyka upp. Välj barnprofilen som som du vill ska få tillåtelse till och kategorin som du vill att den ska visas i. Tryck på OK för att bekräfta. Den nya appen kommer att visas direkt på den valda profilens gränssnitt, i den valda kategorin.

Det finns en butik tillgänglig och förinstallerad på surfplattan. Google Play-butiken.
Google Play Butik är inte godkänt som standard på barnprofilen. Om du vill tillåta Google Play Store, skriv in Kurio Genius genom att trycka på det lilla hjulet längst ner på skärmen och sedan peka på glödlampan. Gå sedan till apphantering och kryssa i Google Play Store.
Google Play Butik är sedan tillgängligt på barnprofilen från fliken Alla appar.

Apprelaterade frågor

För alla tredjepartsprogram, kontakta apputvecklaren. Det finns vanligen en hjälpknapp i appen själv, eller du kan begära support via deras hemsida.

Du kan lägga till fler appar med Google Play Butik.
Google Play Store inte är godkänd som standard på barnets profil. Om du vill tillåta Google Play Store, ange Kurio Genius genom att trycka på det lilla hjulet  på höger undersida av skärmen, sedan genom att peka på glödlampan ikonen  . Gå sedan till apphantering  och kryssa i Google Play Store.
Google Play Butik är sedan tillgängligt på barnprofilen från fliken Alla appar.

Plattan körs android Go (8.1) vilket innebär att ett micro SD-kort ca n används som internt lagringsutrymme för att installera app och spara appdata.
För att göra det, välj alternativet ”” Använd som internt lager ”” efter att ha satt in micro SD-kortet i kortplatsen. Då frågar systemet om du vill flytta data till nytt lagringsutrymme. Vänligen välj ”” Flytta senare ””.
VARNING: Om du använder micro SD-kort som internt lagringsutrymme formaterar Android-systemet det på ett sätt som det inte kommer att känna igen av andra enheter.
Micro SD-kortet ska inte tas bort från enheten. Om du tar bort den kanske det inte fungerar korrekt. För att åtgärda detta, vänligen sätt in det befintliga micro SD-kortet. ”

För att ta bort appar som du inte vill ha mer Ange Kurio Genius genom att röra på hjulet vid längst ned till höger handen hörnet av skärmen, sedan på ikonen glödlampa , en gång på Kurio Genius, gå till Android-inställningarna, tryck på alternativet ”App and notification”, se sedan alla appar och välj sedan appen du vill ta bort på listan, klicka sedan på avinstallationen. Observera att om du tar bort en av våra förinstallerade appar är det fortfarande möjligt att ladda ner det på fliken Kurio.

Föräldraområde och föräldrakontroll

Barnprofilen skapas under den första inställningen av plattan. Du kommer att bli ombedd att ange din e-postadress, ett lösenord, namn, kön och födelsedatum för barnet. När det här är gjort trycker du på aktiveringsikon för barnläget för att sätta din surfplatta i barnläget.

Ange Kurio Genius genom att röra på hjulet  i det nedre högra hörnet av skärmen , då glödlampan  , en gång på Kurio Genius byter tidshantering på  , och välj tidsluckan och tillåtet.
Om du väljer att konfigurera tidshanteringen dagligen , kommer du att trycka på på / av-knappen  längst ner till höger på skärmen eller du kommer att förlora din inställning .

Ange Kurio Genius genom att röra på hjulet  i det nedre högra hörnet av skärmen, då glödlampan  , en gång på Kurio Genius går till apphantering  Så här tillåter eller blockerar du apps från listan: Markera de appar som du vill tillåta  eller blockera för den här profilen. Alla tillåtna appar visas i barnprofilens gränssnitt. Alla blockerade appar (med ett rött kors  ) visas inte i den här profilens gränssnitt.

Ange Kurio Genius genom att röra på hjulet  vid längst ned till höger handen hörnet av skärmen, sedan på ikonen glödlampa  . Kurios genius huvudskärm visar huvudinformationen om dina webbåtkomstinställningar för detta barn  . Tryck på ”Web access” -titeln för att ställa in den. Därifrån kan du konfigurera två olika sätt att begränsa webbåtkomsten:

– Webbfiltrering: Med det här alternativet kan du filtrera webbplatser efter kategorier. Standardinställningarna är baserade på ditt barns ålder. Vårt avancerade filtreringssystem tillåter användare att surfa på nätet säkert genom att blockera webbplatser som kan innehålla olämpligt innehåll enligt barnets ålder. Du kan också anpassa webbfiltreringen genom att byta ”anpassade parametrar” längst ned på skärmen och aktivera eller inaktivera filterets sköld för varje kategori. Du kan fortfarande använda de förinställda parametrarna när som helst genom att trycka på ”Ange till aktuell ålder”.

– Webblista: I det här avsnittet kan du blockera, tillåta eller filtrera specifika webbplatser. Du kan lägga till webbplatser eller importera inställningarna från en lista du redan har konfigurerats för en annan profil.

VARNING: Dessa filter fungerar endast i appen ”Browser”. ”

Tryck på hjulet längst ner till höger på skärmen och peka sedan på lampans ikon. Du är då ombedd att logga in. Peka istället på ”Jag har glömt mitt lösenord” och följ anvisningarna.

Ange Kurio Genius genom att röra på hjulet  vid längst ned till höger handen hörnet av skärmen, sedan på ikonen glödlampa  , en gång i Kurio Genius väljer ”Change Password” alternativ.

Tryck på hjulet  i det nedre högra hörnet av plattan väljer du sedan ikonet för avatar  för att ändra avataren eller bakgrundsbilden  för att ändra bakgrundsbilden..

För att göra det, skriv in Kurio Genius genom att röra på hjulet  i det nedre högra hörnet av skärmen, då glödlampan  , logga sedan med ditt föräldralösenord , så i vänstra hörnet av skärmen ser du alternativet att ändra barninformation  .

Under tabletten första installationen måste du ange först ditt Google-konto, och sedan en föräldra lösenord.
Den första är endast för Google Setup och kommer att användas för att säkerställa användningen av plattan. Den andra är lösenordet som gör det möjligt för dig att komma åt Kurio Genius föräldrakontrollpanelen och hantera inställningarna och godkännandena på ditt barns platta.