Useimmat voivat ratkaista tekniset ongelmat nopeasti tarkistamalla usein kysytyt kysymykset ennen yhteydenottoa tekniseen tukeen. Katso nopeuttaako se ongelman ratkaisua.

If any problems contact the shop or Online place where you bought the tablet.

In Denmark, Norway, Finland and Swedeen only at POWER.

Dokumentit & Manuaalit

Käyttöopas, Takuukäytäntö

UKK

Usein kysytyt kysymykset, ongelmanratkaisu ja muuta!

Dokumentit & Manuaalit

Käyttöopas

Takuukäytäntö

UKK

Yleisimmät kysymykset

Google Assistant on asennettuna valmiiksi. Saat sen käyttöön, kun painat kotipainiketta pitkään ja odotat, kunnes Google Assistant käynnistyy. Englanninkielisiä lisätietoja saat Google Assistantin verkkosivulta:
https://assistant.google.com/intl/en_uk/

Avaa Kurio Genius koskettamalla näytön oikeasta alareunasta löytyvää pyörää. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Siirry ”Asiakaspalveuun”, paina ”Lapsitilan lukituksen avaus” poistuaksesi lapsitilasta tai kytkeäksesi sen pois.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Seuraa sitten valikoita ”Android-asetukset”, ”Järjestelmä”, ”Nollaa asetukset”, sitten ”Poista kaikki tiedot” ja lopuksi ”Nollaa tabletti”.
Huomaa, että tämä poistaa kaikki tiedot ja sovellukset.

Jotkut esiasennetuista sovelluksista on ensin ladattava. Nämä sovellukset on merkitty pienellä sinisellä kuvakkeella.

Lapsen profiilin voi luoda käyttöönoton yhteydessä tai sen jälkeen painamalla Lapsitilan aktivointikuvaketta.

Ei, Kurio Tabletissa ei ole HDMI-porttia. Voit kuitenkin yhdistää tabletin äly-TV:seen langattoman verkkoyhteyden avulla, tai mikäli käytät Google Chromecastia voit yhdistää sen Google Home -sovelluksen avulla.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Täältä käsin voit säätää lapsen tiliä, hallita sovelluksia, asettaa aikarajoja, verkon suodattimia…

Jos olet hukannut tai unohtanut salasanasi, sinun on käytävä Googlen verkkosivustolla:
https://accounts.google.com/signin/recovery
Jos et saa sähköpostia tilin nollaamisesta:
– Tarkista roskaposti- tai joukkopostituskansiosi
– Lisää noreply@google.com osoitekirjaasi
– Tarkista kaikki sähköpostitilit, joita olet saattanut käyttää tilisi luomiseksi tai sille kirjautumiseen
– Voit pyytää uutta salasanan nollaussähköpostia seuraamalla tilin palautus -otsikon alta löytyviä ohjeita
Jos et vielä kaikkien näiden vaiheiden jälkeen pysty palauttamaan Google-salasanaasi, ota yhteys Googlen käyttäjätukeen.

Jos langatonta verkkoyhteyttä ei luotu tabletin käyttöönoton yhteydessä, seuraa alla olevia ohjeita:
Syötä langattoman verkkoyhteyden asetukset liu’uttamalla Androidin pudotusvalikko auki näytön yläreunasta.
Pudotusvalikossa näkyy langattoman verkkoyhteyden kuvake. Kun painat sitä kerran, tabletin langaton verkkoyhteys kytkeytyy päälle/pois.
Jos painat verkkoyhteyden nimeä kuvakkeen alla, yhteysvalikko ilmestyy näkyviin. Valitse haluamasi verkkoyhteys listalta viimeistelläksesi asennuksen.
Pääset langattoman verkkoyhteyden asetuksiin myös Kurio Genius -kojelaudan kautta valitsemalla vaihtoehdon android-asetukset ja valitsemalla haluamasi langattoman verkkoyhteyden.

Kurio-tabletin käyttöönotto

1 Tabletti
1 Silikonisuojus/suojakuori
1 USB-sovitin
1 USB-johto
Pika-asennusohje

Voit vastaanottaa päivityksiä Kuriolta automaattisesti, tai voit tarkistaa uudet päivitykset käsin.
Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.

Valitse Kurio Geniuksessa ”Asiakastuki” ja paina ”Ohjelmistopäivitykset”.
Nopeuttaaksesi latausta pidä tabletti lähellä langattoman verkon tukiasemaa.
Lue alla olevat tärkeät tiedot ennen jatkamista:
– Pidä laite kytkettynä virtalähteeseen koko ajan
– Älä suorita laitteella mitään muita toimintoja tai sammuta tablettia.
Toiminnolla ei ole vaikutusta tietoihisi tai sovelluksiisi, mutta on silti erittäin suositeltavaa ottaa tärkeistä henkilökohtaisista tiedostoistasi varmuuskopio ennen jatkamista.

Jos langatonta verkkoyhteyttä ei luotu tabletin käyttöönoton yhteydessä, seuraa alla olevia ohjeita:
Syötä langattoman verkkoyhteyden asetukset liu’uttamalla Androidin pudotusvalikko auki näytön yläreunasta.
Pudotusvalikossa näkyy langattoman verkkoyhteyden kuvake. Kun painat sitä kerran, tabletin langaton verkkoyhteys kytkeytyy päälle/pois.
Jos painat WiFi-verkon nimeä kuvakkeen alla, yhteysvalikko ilmestyy näkyviin. Valitse haluamasi verkkoyhteys listalta viimeistelläksesi asennuksen.
Pääset langattoman verkkoyhteyden asetuksiin myös Kurio Genius -kojelaudan kautta valitsemalla vaihtoehdon android-asetukset ja valitsemalla haluamasi langattoman verkkoyhteyden.

Kyllä, lataa Androidin tiedostonsiirto-ohjelmisto (linkki : https://www.android.com/filetransfer/ ). Kun ohjelmisto on asennettu, Mac-tietokone tunnistaa tabletin.

Jos tablettisi näyttää myymälän esittelyvideota ja vaatii salasanaa, tabletti on myymälätilassa ja vaatii teknistä tukea. Käy osoitteessa www.kurioworld.com, valitse ”Tuki”, valitse tablettimallisi ja valitse yhteydenotto tekniseen tukeen.

Tablettiin on asennettu valmiiksi kaksi sovellusmyymälää:
– Google Play store
– Kidoz store
Google Play Storea ei oletusarvoisesti sallita lapsen tilille. Jos haluat sallia pääsyn Google Play Storeen, avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Siirry ””Sovellusten hallintaan”” ja merkitse Google Play Storen kuvake salliaksesi sen.
Googlesta Play Store on tämän jälkeen lapsen profiilin käytettävissä ”Kaikki sovellukset”-välilehdellä.
Kidoz Store on oletusarvoisesti lapsen profiilin käytössä (vasemmassa alanurkassa tai ”Kaikki Sovellukset”-välilehdellä).

Sovelluksiin Liittyviä Kysymyksiä

Kolmansien osapuolten sovellusten kohdalla ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään sovellusmyymälän tai itse sovelluksen kautta. Itse sovelluksesta löytyy yleensä apupainike, tai voit pyytää tukea kehittäjän verkkosivuston kautta.

Voit ladata lisää sovelluksia Google Play Storen tai Kidoz Storen kautta.
Googlesta Play Store on lapsen profiilin käytettävissä ”Kaikki sovellukset”-välilehdellä, kun se on ensin sallittu sovellusten hallintavalikosta.
Kidoz Store on oletusarvoisesti lapsen profiilin käytössä (näytön vasemmassa alanurkassa tai ”Kaikki Sovellukset”-välilehdellä).

Tabletin käyttöjärjestelmä on Android Pie (9), mikä tarkoittaa, että micro SD-korttia voi käyttää sisäisenä muistina sovellusten asentamiseen ja sovellusten tietojen tallentamiseen.
Aseta Micro SD-kortti, ja valitse: ””Käytä sisäisenä varastointitilana””
Järjestelmä kysyy haluatko siirtää tiedot uuteen varastointitilaan. Valitse ””Siirrä nyt””
VAROITUS: Älä poista SD-korttia, kun sitä alustetaan. Jos päätät käyttää micro SD-korttia sisäisenä tallennustilana, Android-järjestelmä alustaa sen tavalla, jota muut laitteet eivät tunnista.
Micro SD-korttia ei tule poistaa laitteesta. Jos poistat kortin, laite ja sen sovellukset eivät ehkä toimi oikein. Voit korjata tämän asettamalla saman SD-kortin takaisin.
NEUVOJA:
Micro SD-kortin ei tule olla kooltaan yli 32Gb.
Jos näet ilmoituksen, kuten ””SD-korttisi toimii hitaasti…””, pyri välttämään SD-kortin käyttöä, sillä se saattaa haitata tabletin toimintaa. Neuvoja: Hankkiessasi SD-korttia, tarkista sen luku- ja kirjoitusnopeus.
Huomaa, että tiettyjä sovelluksia ei voi siirtää SD-kortille (tämä on sovellusten kehittäjien päätös, ei Kurion), mutta jos haluat silti siirtää sen SD-kortille, voit siirtyä ”Android-asetuksiin” ja sieltä ”Sovellukset ja ilmoitukset”-osioon. Valitse sovellus, jonka haluat siirtää, siirry ”Tallennustila”-osioon ja paina lopuksi ”Muuta”.

Vaihtoehto 1:
Poistaaksesi sovelluksia, joita et enää käytä, avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Siirry ””Sovellusten hallintaan””
Raahaa sovellus roskakoriin (roskakori löytyy yläreunasta)

Vaihtoehto 2:
Jos haluat poistaa sovelluksia, joita et enää tarvitse, avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Siirry ””Android-asetuksiin””, paina ””Sovellukset ja ilmoitukset””-vaihtoehtoa, ja sitten ””Näytä kaikki sovellukset””
Valitse listalta sovellus, jonka haluat poistaa ja paina sovelluksen poistopainiketta.
Huomaa, että jos poistat jonkin esiasennetuista sovelluksista, sen voi silti ladata myöhemmin Kurio-valikosta (kotivalikko).

Kurio Genius

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa. Kurio Geniuksessa voit kytkeä läheisyysanturin pois päältä.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Kytke Kurio Geniuksessa ajan hallinta päälle ja valitse sallitut aikavälit.
Jos haluat asettaa ajan hallinnan päivittäistilaan, sinun on painettava oikean ylänurkan päälle/pois-painiketta tai menetät asetuksesi.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Kurio Genius -valikossa siirry ”Sovellusten hallintaan”, josta voit sallia tai estää sovelluksia listalta: Merkitse sovellukset, jotka haluat sallia tai estää.
Kaikki sallitut sovellukset (vihreällä V-merkillä merkityt) näytetään lapsen profiilin käyttöliittymässä. Estetyt sovellukset (punaisella rastilla merkityt) eivät näy profiilin käyttöliittymässä.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Kurio Geniuksen päänäkymä näyttää lapsen verkkoasetusten tiedot. Paina ””verkkoyhteydet””-otsikkoa säätääksesi asetuksia. Tämä avaa kaksi vaihtoehtoa verkon käytölle:
– Verkon suodatus: Tämä mahdollistaa verkkosivustojen suodatuksen luokittain. Oletusasetukset perustuvat lapsen ikään. Edistyneen suodatusjärjestelmän ansiosta käyttäjät voivat selata verkkoa turvallisesti, suodatusjärjestelmän estäessä verkkosivustot, jotka saattavat sisältää lapsen iän perusteella sopimatonta materiaalia. Voit myös muokata verkon suodatusta itse kytkemällä ””mukautetut asetukset”” päälle ruudun alareunasta ja ottamalla suodatuksen käyttöön tai poistamalla sen käytöstä jokaisen luokan kohdalla. Voit silti ottaa ennalta määritetyt asetukset käyttöön milloin tahansa painamalla ””Aseta tämänhetkisen iän mukaan”
– Verkkolista: Tässä osiossa voit estää tai sallia yksittäisiä verkkosivustoja. Sivustojen osoitteet on kirjoitettava kokonaista URL-osoitetta käyttäen, kuten tässä google.com-esimerkissä: http://www.google.com
VAROITUS: Suodattimia käytetään ainoastaan ””Selain””-sovelluksessa.

Kosketa pyörää ruudun oikeassa alanurkassa ja paina sitten hehkulamppukuvaketta. Sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Paina ”Unohdin salasanani”-vaihtoehtoa ja seuraa ohjeita.
Huom: sarjanumero alkaa numeroilla ””311111″” (löytyy tabletin takapuolelta) ja se tulee kirjoittaa muodossa xxxx xxxx xxxx xxxxx xxx

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa. Valitse ”vaihda salasana”-vaihtoehto.

Avaa Kurio Genius koskettamalla pyörää ruudun oikeassa alanurkassa. Kosketa hehkulamppukuvaketta ja kirjaudu sisään vanhemman salasanalla. Olet nyt Kurio Genius -tilassa.
Näytön vasemmasta alanurkasta löydät vaihtoehdon muuttaa lapsen tietoja.

Tabletin käyttöönoton yhteydessä sinun on syötettävä Google-tilisi salasana ja sen jälkeen vanhemman salasana.
Google-salasanaa käytetään Google Play Storen käyttämiseen ja tabletin käytön suojaamiseen (salasana on siis täysin Googlen hallinnoima).
Toista salasanaa käytetään suojaamaan KURIO Genius -vanhempien työkaluja, joiden avulla voit hallita asetuksia ja lapsesi tabletinkäyttöä.

Kurio-käynnistin

Paina käyttäjäkuvaketta vaihtaaksesi käyttäjäkuvaa, tai taustakuvakuvaketta vaihtaaksesi taustakuvaa. Molemmat löytyvät näytön alareunasta.

Raahaa sovellus näytön yläreunasta löytyvän tähden muotoisen ”Lisää suosikkeihin”-kuvakkeen päälle.